Vrijdagochtend ben ik om 7.30 uur in het AMC. Niet voor mezelf, maar voor mijn moeder. Na jaren zal zij binnenkort wellicht weer flink wat dingen gaan horen. Ze is nu namelijk zo goed als doof.

Ik weet dat ze erg tegen de operatie opziet. Er worden immers een zender en draden in je hoofd geplaatst. Een minder prettige gedachte. Toch ben ik blij dat ze dit keer doorzet. Ik hoop dat alles goed komt en ze weer een beetje extra van het leven kan gaan genieten. Zie voor meer info http://www.nvvs.nl/ci/download/info_circle.pdf

Ik herinnerde me vandaag de brief die ze eens voor haar moeder, mijn oma had gemaakt. Mijn oma is helaas veel te vroeg gestorven.


Ze verstonden jou niet

 

Drie kinderen heb jij grootgebracht en dat was in jouw situatie niet makkelijk. Je bent al je hele leven doof. Toch voelde je het instinctief aan als we huilden of je nodig hadden. Je was een goede moeder. Ook toen jij en pa gingen scheiden. Je stond er opeens helemaal alleen voor, want met anderen over je zorgen praten , dat deed je niet. Zij verstonden jou niet, jij begreep hen vaak niet.

Nu ik zelf moeder van twee grote kinderen ben, ook gescheiden en langzaam maar zeker net zo doof als jij begin te worden, begrijp ik pas hoé eenzaam je vaak geweest moet zijn.


 

Ze krijgt in november de operatie. Nu dus weer een vooronderzoek. Mams, veel succes !

[[image:ci.gif::left:0]] [[image:ci1_copy1.jpg::right:0]]

Links: de zender die “op” het hoofd wordt gezet —- Rechts: de zender “in” het hoofd