Het zat er aan te komen. Roger en Jeroen die gingen vrijdagavond even de stad in. Of ik mee ging. Ehm, ik wil wel maar ik moet nog ff kijken of dat tijdtechnisch wel gaat lukken.

Vrijdagmiddag Jeroen aan de lijn. “Kom je nog ?”. Ehm, ik ga er vanuit van WEL. Ik bel jullie nog. “Zeg tegen Roger dat hij zijn telefoon aan moet laten staan, dan bel ik later even”. Rond een uur of 7 probeer ik Roger te bereiken: voicemail. DE HUFTER !

Vol goed vertrouwen ben ik middels de taxi (€ ping ping) de stad in gegaan. “Waar moet je naar toe ?”. Ik had geen idee. Cafe Gollum, Golles, Gollus …. zoiets ? Afijn vele €uro's later sta ik voor Cafe Nol in de Jordaan. Ik wist natuurlijk alweer dat dat niet goed was, maar financieel-technisch was het beter de taxi maar HEEL SNEL te verlaten. Middels vele zijstraten en vele kroegen (wat zijn dat er veel zeg) op zoek. Vragen aan mensen of ze me konden helpen. “U bedoelt Cafe Gollem, dat biercafe ?”. Roger kennende was dat juist. “Bent u lopend, want dat is best een eind lopen. Gracht over, stoplichten rechts en dan de 2e links”. Raar dat ik mij achteraf wel de goede aanwijzingen kan herinneren want na een tijdje lopen was ik de weg toch echt kwijt. Roger maar weer een keer bellen: voicemail.

Dan maar in de telefoon klimmen. “Karin, kijk eens op internet naar alle cafe's die met een G beginnen.” Een gebed zonder end, geloof me. Nummerinformatie maar eens bellen: “Wij hebben geen vermelding onder deze naam, heeft u de straatnaam?”. Zucht, had ik die maar ja. Maar goed: de tram in. Wist je dat zo'n kaartje tegenwoordig € 1.60 kost ? Ik moet wel zeggen dat de trams er erg op vooruit zijn gegaan (de laatste keer dat ik in de tram zat waren die dingen nog geel, maar goed). Tegenslag na tegenslag (het is al na tienen) wordt mijn drang steeds groter. Ik zal ze vinden !!!

Ik sta nu voor Magna Plaza. En nu Erik ? Geen idee. Ik ben erg moe van al dat lopen. Het regent en ik ben nat. Mijn telefoon is bijna leeg. Ik besluit mij te vervoegen bij mijn partners in crime bij het Holland Casino. Toch ff € 500 meegenomen. Geen sex, wel geld.

Nu weet ik alleen nog niet hoe Bettina er uit ziet ….