UPC

UPC

Het is nu al zo’n 3-4 maanden dat er geen dag voorbij gaat zonder problemen met mijn UPC HD mediabox met Digitale Video Recorder. Het duurste pakket, dus ook het beste zou je denken. Ik zeg mediabox, maar inmiddels staat de 10e nieuw in doos nog te wachten om aangesloten te worden. Maar ik ben er klaar mee.

€ 350 aan telefoonkosten met de helpdesk van UPC (wachttijd vaak tot 15 minuten, gespreksduur doorgaans tot 45 minuten). Wel 20x eerder naar huis, tijdens kantooruren naar huis of thuis gebleven. Al meer dan 10x van afstand mijn harde schijf gewist en dus ook al zo’n 10x alles wat ik had opgenomen kwijt doordat de monteur zonder overleg een oude mediabox meenam en een nieuwe neerzette. Hoe we al 2x de kabels hebben vervangen in huis (dat waren al de duurste, door UPC aangeraden kabels, maar goed). Hoe we thuis zijn uitgemaakt als leugenaars door mensen van UPC dat wat wij meldden allemaal niet kon en dat dat technisch niet eens mogelijk was.

Ik denk dat er al zeker 50x een monteur is langsgeweest. Als het niet meer is. Soms tot wel 4x per week.

TV kijken was altijd lekker op de bank, drankje + hapje. Even bijkomen van de dagelijkse druk op het werk. Nu is het elke avond irritatie, woede, teleurstelling en vooral continu resetten.

Of het nu gaat om normaal tv kijken, HD tv kijken, on demand kijken, iets opnemen. Het maakt geen flikker uit, want het werkt niet. Van standby naar AAN: meer dan 2 minuten. Van NL1 naar NL2 : meer dan 2 minuten. On demand: werkt vaak pas na 10x de box te resetten door de stroom aan en uit te zetten. Het menu dat continu alleen maar zwart is, live tv die stil staat, opnames die worden afgebroken … ik kan wel uren doorgaan.

Vanavond ben ik gebroken. Toen ik Transporter 3 bestelde. E 3.99. Om vervolgens foutcode VD103 te krijgen. Om vervolgens het ding 3x te herstarten. Om vervolgens te zien dat UPC mij nog maar liefst 0 minuten de tijd gaf om de film af te kijken. Om na 10x herstarten dan toch de film aan de praat kreeg. Om vervolgens tijdens het pauzeren voor de plaspauze te zien dat mijn film nu echt niet meer verder ging.

Ik brak. Ik stond voor mijn mediabox en moest tot 10 tellen om dat ding niet totaal kapot te slaan. Het feit dat ik wist dat er kinderen beneden sliepen hield me nog maar net tegen.

Ik gooi al jullie troep in een doos en het gaat retour afzender.
Zonde van mijn tijd die ik liever had besteed aan normaal TV kijken, desnoods met Digitenne of een schotel.

Ik weet nog goed dat ik ooit als UPC medewerker van binnen een beetje moest lachen als er weer eens iemand compleet door het lint ging (want zo erg kon het allemaal toch niet zijn?) in de UPC shop. Nu weet ik het … ze hadden allemaal hartstikke gelijk. De telefonische UPC klantenservice is van een belabberd niveau waar iedereen er toch vooral op wijst dat ze je daar niet mee kunnen helpen, dat daar toch echt een andere afdeling over gaat en dat de belofte “we zijn er om uw vraag te beantwoorden” vooral NIET nageleefd wordt.

Het feit dat je als megabedrijf niet in staat bent om de dienst TV kijken te leveren zou je toch te denken moeten geven …
UPC… schaam je diep voor een belabberd en beroerd product.