Velen in mijn omgeving weten al dat ik bruis van de ideeën om mijn ervaringen van de afgelopen 2 jaar toe te vertrouwen aan het papier. Want ja, het was ook niet niks allemaal. De ene dag wordt mij gevraagd “wanneer we er toch om kunnen lachen allemaal” en op het andere moment liggen we op de grond van het lachen. Eerlijk, soms ook met een traan en even slikken, maar veel vaker ook met een dikke glimlach.

Na 2 jaar samen loop ik over van de vragen. Allerlei vragen die me enorm kwellen. Zoals: hoe kon je, wat bezielde je in hemelsnaam, wat dacht nou eigenlijk en #$#$#@ wat is het adres van die tent waar ze die lekkere paella haalde in Haarlem? Allemaal vragen die een plek moeten krijgen in een boekje (maar tips voor die paella mogen gewoon naar ehazeleger@gmail.com, doen we niet moeilijk over).

Maar goed dan zo’n boek. Moet ook een titel. En nu zijn net Kluun en Reinout er vandoor gegaan met de meest pakkende titel “Komt een vrouw bij de dokter”. Verdorie! Natuurlijk heb ik inmiddels al weer tientallen nieuwe titels bedacht maar gaan we die nog even wijs voor ons houden. Maar wie gaan in hemelsnaam Kiki en Rik spelen, de hoofdpersonen van het boek, spelen in de film? Ook hiervoor al de nodige suggesties natuurlijk. En Dennis zal vast het theater in gaan met zijn show “Leuk scheiden”.

Een woord van dank aan al die lieve mensen die zo vreselijk hebben geholpen, er voor me stonden toen ik het even niet meer helder had. En ook mega bedankt lieve vrienden voor de lieve berichtjes, sms-jes, kaarten, krabbels, telefoontjes en weet ik veel wat. Bedankt dat we enorm veel plezier hebben en .. ik beloof .. nog veel plezier GAAN hebben. In januari word ik 30, en god mag weten hoe, maar dat gaan we vieren. Of we nu allemaal de Clown gaan afbreken of buiten in de kou rond een kaarsje gaan zitten: het wordt TOP!

En om de vraag te beantwoorden die mensen steeds stellen: Spijt ? Ach .. ja en nee.

Spijt van het vertrouwen dat ik heb gehad in mensen die me enorm teleurgesteld hebben en die dat vertrouwen absoluut niet waard zijn geweest. En ik ben steeds hard op mijn bek gegaan door mensen uit een hoek waar ik die niet verwacht had. MAAR …. ik heb liever spijt van beslissingen die ik heb genomen dan dat ik zou moeten leven met spijt van de beslissingen die ik niet genomen heb.

Een tip voor een ieder die dezelfde droom had of heeft: die droom over wolven en vampieren betekent nog altijd dat er mensen rondlopen die je lichamelijk en geestelijk proberen leeg te zuigen. Pas goed op jezelf.

Dikke x
Erik

Instant update: vind ik hier toch een mooi stukje muziek mensen !! Voor de aftiteling, goed spul !!

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.