Sinds zondag (ja inderdaad, mijn verjaardag) doet mijn iPhone helemaal niks meer. Het begrip “helemaal niks” is toch iets waar de klantenservice van T-Mobile het erg moeilijk mee heeft.

Ik: “Mijn nieuwe iPhone van nog geen 2 weken oud doet HELEMAAL NIETS MEER, zwart scherm, laad niet op, en de oplader is niet defect want een andere iPhone kan ik er wel gewoon mee opladen.”

Vervolgens komt de, overigens vriendelijke, dame met de volgende vragen:

“Wat staat er op uw scherm?”

“Heeft u hem al opgeladen?”

“Wat staat er op het scherm als u hem aan iTunes koppelt?”

“Uw oplader is mogelijk defect”

Ik heb in het gesprek wel 10x gezegd dat hij helemaal NIKS deed. Moest dat vervolgens gisteren en vandaag nog wel 50x herhalen aan de vele mensen die ik heb gesproken bij T-Mobile (klantenservice zakelijke markt, afdeling aftersales, afdeling reparatie etc etc). Terugbellen is overigens geen sterk punt van de klantenservice.

Het toppunt was toen eind van de ochtend de dame van de reparatieafdeling meldde dat ze een envelop ging sturen, waarin ik vervolgens de iPhone kon opsturen en dan zou ik hem binnen enkele weken terugkrijgen en afhankelijk van het probleem de reparatie moeten betalen. Toen ik zei dat ik geen weken ging wachten zei ze “dat het geen weeeeeken ging duren maar slechts een paar weken”. Ik weet het niet, maar een week heeft volgens mij 7 dagen en bij meer dan 1 week spreek je over weken. Of is dat recent gewijzigd?

Toen ik vroeg waarom ze nou zo moeilijk deden en ik niet gewoon in mijn vroem-vroem kon stappen om hem ergens om te ruilen was het antwoord heel simpel. “U kunt uw iPhone slechts omruilen in de eerste 14 dagen”. Aangezien ik de mijne al 11 dagen had kon ik hem niet meer ruilen. Dat klonk mij vreemd in de oren (u toch ook trouwe hazelog-lezer?). Nadat ik afsloot met iets als “Dat is compleet onacceptabel” heb ik woest de verbinding verbroken. Stelletje halve-zolen.

Afijn, uiteindelijk weer terug bij de klantenservice waar ik ze aan de hand van wat simpel rekenwerk heb uitgelegd dat 11 dagen MINDER dan 14 dagen is. Na wat rekenwerk aan de kant van T-Mobile waren ze het daar dan ook wel mee eens. Samenvattend: donderdag komt de koerier een nieuwe brengen.

Mis hem wel maar nog maar 2 nachtjes slapen….