Goedemiddag vanuit een wederom snikheet Turkije, Alanya om exact te zijn. Zit hier in een vol internetcafe vol met zwetende en stinkende mensen. Net als ik, dus ik mag niet klagen.

Ze verkopen hier kleren tot XXXXXXL dus ik heb ook maar een nieuwe outfit gekocht zodat ik op zijn minst 2 setjes kleren hier heb. Toch handiger dan 1 setje kan ik je zeggen. Vanavond voor het eerst van mijn leven een handwasje doen met Biotex, kijk er nu al naar uit.

Zoals gebruikelijk had ik me verslapen en was ik te laat voor het ontbijt. Maar niet getreurd, dat heb ik ondertussen al weer helemaal goed gemaakt. Daarna een heel eind wezen lopen naar het centrum (3 kilometer) en dat is gewoon NIET te doen in deze hitte. Voor de laatste kilometer heb ik dan ook maar een busje gepakt. Voor 2.5 TL (deel door 2 voor prijs in euro) brengt de bus je namelijk overal. Leuk, volgepropt in een busje met, weer, die zwetende en stinkende meute.

Inmiddels al aardig wat kilometers langs de boulevard gewandeld. Regelmatig gestopt voor een fris drankje. Niet uit het oogpunt van ultieme luxe, maar wel omdat een terrasje de enige plek is waar je in de schaduw zit en ijskoude drank kan scoren. De flesjes water in mijn tas zijn al na een kwartier aan het koken, dus dat schiet gewoon niet op.

Ik heb nog een half uur om terug naar het hotel te komen, aangezien de reisleidster alles komt vertellen over de trips die we nog gaan maken. Ik had nog willen vertellen over die boottocht van vanmiddag, maar de foto’s en video’s komen nog online ergens volgende week.

De Turkse groeten!