Ja hoor lieve weblog-lezers. Een nieuwe serie FAILS! van de Klantenservice. Voor de mensen die later inhaken: ik ben ooit overgestapt op Canal Digitaal nadat UPC na 10+ mediaboxen en 20+ monteursbezoeken niet in staat was een werkend digitaal tv-signaal te leveren. Zoek gerust op deze prachtige site naar “upc” voor een deel van deze bagger-ellende.

Na een half jaar moet ik toch wel het volgende concluderen voor mezelf:

  • Het beeld is gewoon geweldig, in HD, en zelfs bij veel onweer is de storing minimaal
  • Canal Digitaal communiceert in ieder geval met haar klanten en telefonisch wordt tenminste geprobeerd je te helpen
  • Canal Digitaal is (helaas) niet te vergelijken met UPC digital. De laatste heeft gewoon veel meer opties, on demand mis ik nog het meest. En de EPG van Canal Digitaal is gewoon RUK.

Maar goed: er is elke dag beeld en het product doet wat het belooft. Niks meer en niks minder. Eens in de zoveel tijd is er een update met wat nieuwe dingetjes en op de afstandbediening zit een “on demand” knop dus het zal OOIT wel eens gaan werken. Denk ik. Alhoewel ik me ten zeerste afvraag hoe ze dat willen gaan doen. Mijn verzoeken voor on demand terug de hemel inschieten met mijn kleine schoteltje??

Afijn: een paar maanden terug hadden we weer zo’n geweldige software update en sindsdien is het ook met Canal Digitaal huilen met de pet op:

  • EPG is continu leeg
  • Irrante PLAY knop blijft in beeld hangen
  • Programma’s worden niet goed (onvolledig of helemaal niet) opgenomen
  • En het ergste: dat klote ding loopt 3x per dag vast.

En dat laatste is wel irritant. Je moet dan in je tv meubel klimmen, de stekker er uit trekken, even wachten, stekker er weer in, initialisatie en 8 minuten later kun je weer tv kijken. Het programma wat je aan het opnemen was is pleite en wat je aan het kijken was is afgelopen. Gewoon 3x kut. Aangezien ik het ondertussen wel een beetje zat was met die helpdesk met hun standaard “ff software updaten meneertje” en “we resetten hem ff vanaf hier meneertje” was het nu KLAAR. Doet u mij maar even een monteur sturen … meneertje.

Afgelopen vrijdag was het dan zover. Netjes op tijd staat de monteur voor de deur. Ik leg kort uit wat het probleem is en zijn directe antwoord was “Maar daar heb ik een oplossing voor!”. Hij snelde naar buiten en kwam terug met een doos met een NIEUWE decoder.

“Dit is een nieuwer model. Dan hoeft u niet steeds de stekker er uit te trekken. Deze heeft namelijk een SCHAKELAAR aan de achterzijde. Hoeft u alleen maar even om te zetten als hij vastloopt.”

Verbaasd keek ik om me heen. DAT is de oplossing voor het vastlopen van een decoder? Een nieuwe versie met een schakelaar? Wat is nu het grote verschil tussen de stekker er uit trekken of een schakelaar omzetten? Los dat probleem van dat vastlopen nou op dacht ik nog. Domme ik…

“Ow, en ja er zijn behoorlijk wat kinderziektes met dit nieuwe model. Maareh we verwachten dat eind augustus dat opgelost is met een update.”

Okee, ik krijg dus een nieuwer apparaat met allerlei kinderziektes omdat ik problemen had met de oude waar die kinderziektes blijkbaar niet meer in zaten. Ik voelde ergens in mijn hoofd wat knappen maar ik ben de lulligste niet. Daarbij had de mevrouw aan de telefoon die de monteursafspraak maakte me beloofd dat de monteur alle opgenomen programma’s netjes zou overzetten op mijn nieuwe decoder.

“Zei ze dat? Hahaha nee dat kan helemaal niet joh. Weet niet hoe ze daar bij komen. Die opgenomen programma’s ben je kwijt.”

Ik kreeg een formuliertje om te tekenen dat alles naar volle tevredenheid was opgelost. In mijn verbaasde staat heb ik dat ook nog gedaan natuurlijk.

“Ow ja, die oude decoder moet u even inleveren bij het postkantoor (die bestaan niet meer, dat terzijde) en opsturen naar Canal Digitaal. Adres? Nee, geen flauw idee. Dat moet u even opzoeken via de website ofzo. Nog een fijne dag he!”

De deur valt in het slot. Gek, maar dit voelt nog niet als een oplossing. Maar ik ben hoopvol, we geven deze decoder een kans(je).