wings are good
Creative Commons License photo credit: woodleywonderworks

Al jaren houd ik mij bezig met een belangrijke vraag: WAAR komende kippenvleugels vandaan? Nu snap ik best dat de minder intelligente mensen onder ons direct roepen “duh van de kip” maar zo simpel is dit natuurlijk niet.

Laat ik de situatie iets verduidelijken. Je staat in de supermarkt bij het koelvak waar de kip staat. Ik ga hier even uit van een gemiddelde supermarkt. Je hebt in verschillende smaken (kip in de braadzak, kip gebruid, kip naturel) een aantal HELE kippen. Dus MET poot en vleugels. Daarnaast staat een rij met tientallen, zo niet honderden kippenvleugels en kippenpootjes. Dat rijst de logische vraag: waar komen die kippenvleugels vandaan? Niet van de hele kip want die heeft zijn vleugels nog. En daarbij: er is NERGENS ter wereld een HELE kip ZONDER vleugels te koop. Heb je ooit in de winkel gestaan en gevraagd om “een hele kip maar dan zonder vleugels en pootjes”? Nee toch!

Waar gaan die miljoenen kippen zonder vleugels heen? Gaan die weer terug de wei in, worden die vernietigd of gebeuren er heel andere dingen met deze kippen? In de komende dagen zullen we een diepgravend drieluik een onderzoek instellen naar dit mysterie. We zullen daarbij niet terugschrikken om met verborgen camera en zender heimelijke beelden te maken. Dit mysterie is al TE lang onbeantwoord gebleven.

Stay tuned. In verband met mijn veiligheid is mijn huidige verblijfplaats onbekend en sta ik onder strenge bewaking.

“Geert, doet eens de zout doorgeven”.