En zoals toegezegd ben ik vanmiddag netjes gebeld door een vriendelijke meneer van Canal Digitaal. Namens Canal Digitaal uiteraard verontschuldigingen voor de problemen. Ter compensatie is een financiƫle tegemoetkoming aangeboden waar ik zeker niet ontevreden over ben. Ik heb wel aangegeven dat het me uiteraard niet gaat om geld maar dat ik graag mijn probleem verholpen zie.

Inmiddels is, voor zover ik heb begrepen, een groot team bezig de problemen in de software te verhelpen en komt er in augustus een compleet nieuwe software update uit die de problemen definitief moeten oplossen. En, wat ik dan weer kan waarderen, is mij voorgesteld om deel te nemen aan een select groepje van beta-testers om deze nieuwe software als een van de eersten te gaan testen.

Nog niet opgelost dus maar wel zeer klantvriendelijk van Canal Digitaal. Klantenservice, zo kan het dus ook!