Oké. Beseffen dat je over een paar uur op Schiphol wordt verwacht terwijl je eigenlijk gewoon aan het werk was is stress van het hoogste niveau. En dat niet alleen: Gijs gaat ook nog mee. Allerlei vragen als waar haal ik een koffer vandaan, wie zorgt er thuis voor voor de poezen en hoeveel bananen moet ik meenemen voor Gijs. En haal ik die nu of straks in Bulgarije.

Maar goed, alles geregeld en op weg naar Schiphol. Tijdens de rit blijkt dat je vreselijk kan lachen met de moeder van Gijs maar ik dwaal af. Het is een korte vakantie dus een kort reisverslag dit keer.

Bulgarije is alles wat je er van verwacht: een oneindig groot kapot geschoten landschap. Eerlijk is eerlijjk: je wil er nog niet dood gevonden worden. Ons (overigens prachtige) hotel is ingeklemd tussen een benzinepomp, bergen en een mini supermarkt. Maar niet alles is slecht: de mensen zijn super aardig, alles hier is goedkoop (behalve Gijs) en we zitten ingeklemd tussen maar liefst 300 andere hotels op een strook van 8 kilometer.

Gisteravond dus aangekomen en we kwamen al vloekend het vliegtuig uit. Tering tyfus wat is het hier warm om middernacht. Gelukkig had de bus airco. “Hotel naast het vliegveld” betekent hier namelijk: met 30 minuten vol gas ben je er wel ongeveer. Maakt niet uit verder, maar toch. En “uitzicht op het strand vanuit je hotelkamer” betekent dat je je verrekijker mee moet nemen. Geeft allemaal niet, ik ben niet zuur, ik heb het vreselijk naar mijn zin.

Om half 6 gaan slapen en om 9 uur er uit. Nu had ik me eens niet verslapen voor het ontbijt maar nam Gijs de rol van de verslaper met glans op zich. Het ontbijt was beperkt maar lekker. Vervolgens op het terras de hele ochtend en middag gewerkt. Gijs met de laptop en ik met de iPad. Heerlijk, maar warm. Natuurlijk wilden we wel de stad in maar volgens mensen uit de buurt was het met dik 40 graden op de teller de warmste dag van het jaar en dat laat ik met liefde aan mij voorbij gaan. En daarbij: het was een gewone werkdag.

Rond 18 uur dan eindelijk op weg op naar Sunny Beach. De bewoonde wereld zeg maar. Het kost je wel 7 euro taxigeld maar dan heb je wel wat. Leuk, grappig en mooi. De foto’s zal ik morgen even online gooien.

Samengevat: Bulgarije moet je bezoeken maar dit gaat wel snel vervelen naar mijn idee. Het is wel allemaal vreselijk goedkoop en je verbaast je over wat je hier met 10 euro kan doen. Jammer van die bloedende hitte, maar Gijs en ik zweten dat luie zweet er wel mooi uit.

Nu weer op het terras met onze mobiele apparaten. Gijs heeft 2 orgasmes besteld en ik heb condooms gehaald. Het zal nog een lange nacht worden…..