Zaterdagavond. Op zoek naar onze vaste chauffeur. Voor 7 euri naar het hart van Sunny beach. Geweldig toch? Onderweg zie je zowel hele mooie hotels en huizen maar net zoveel oude, verlaten panden, bouwterreinen en vooral veel zand. En natuurlijk mooie vrouwen in alle soorten en smaken.

Gijs heeft besloten dat hij als echte cultuursnuiver bij de McDonalds wil eten. Ik ben de lulligste niet maar uiteindelijk belanden we bij de Mexicaan ernaast. Gijs reageert wat verbitterd als ik voorstel even een stuk te gaan lopen. Maar we gaan toch. Langs het strand zitten allerlei eettentjes waar je heerlijk kan zitten en er is een kermis!

Even later zitten we in de Viking Bar, direct aan het strand. De coctailkaart wordt gevraagd en we kiezen om beurten wat er besteld gaat worden. Het is hier blijkbaar continu happy hour en er komt van alles voorbij. Het wordt na een aantal coctails zo gezellig dat ik mijn 3G dataverbinding aanslinger voor live twitter updates. Ik hoop niet dat ik daar al teveel mensen mee heb verveeld en anders….. sorry! Uit de sms’jes en de replies zag ik echter ook dat er veel om werd gelachen dus dat herhalen we nog wel een keer.

Ik zal onze vaste serveerster LOVE (zou ze zo echt heten?) niet vergeten. Heerlijk! Zij gaf ons de heerlijkste drankjes en het was gewoon een genot om naar te kijken. En dat kwam niet alleen door de alcohol. Opeens staat ze aan onze tafel en spreekt ze Gijs aan. WTF? Snel vraag ik wat er aan de hand is. “De rekening loopt een beetje uit de hand, of we even willen betalen. Maar daarna kunnen we gewoon weer verder hoor!”. Vol verbazing trek ik de rekening uit Gijs’ zijn handen. Omgerekend 28 euro. Loopt uit de hand? Gek land hoor. Maar goed: snel betalen en weer verder.

We sluiten af met 22 coctails op de rekening. Ik moest van Gijs op mijn blog zetten dat hij er maar 2 had gedronken dus blijkbaar ik 20. Ik herinner me het anders, maar dat staat open voor interpretatie natuurlijk.

Bij het verlaten van de strandtent (het was 2 uur) slaat een vriendelijke Bulgaarse dame haar armen om me heen. “Do you want sex??” vraagt ze. Ik verbaas me opnieuw over de vriendelijkheid van dit volk maar geef aan dat ik Gijs echt 2 Big Macs heb beloofd omdat zijn vetgehalte op dit moment gevaarlijk laag is door al het lopen, zweten en coctails drinken. “Are you sure” vraagt ze nog even terwijl haar hand even naar beneden glijdt. Vriendelijk en volhardend.

Ik hou van Bulgarije!!!!