Goedendag,

Ik wil toch even mijn ongenoegen uiten over de gang van zaken van Dell en GE. Ik voel mij door Dell niet echt behandeld als klant maar meer als een hond waar Dell en GE de ene na de andere schop tegenaan geven. En ik word niet graag geschopt, al helemaal niet door een leverancier die wij BETALEN voor hun diensten.

Ik ben ruim een week bezig geweest om onze vaste accountmanager Sven Schermer te pakken te krijgen. 100 fucking belpogingen en 100 keer een fucking voicemail. Meneer verwijst naar een collega van Dell en, u raadt het al, die heeft zijn voicemail aanstaan. Het algemene nummer van Dell gebeld en gevraagd of ik in godsnaam IEMAND te spreken mocht krijgen. Dat betekende 12 minuten (elke keer weer) in de wacht staan en vervolgens naar een voicemail van de 2 eerdergenoemde personen te worden doorverbonden. Als ik vervolgens aangeef dat ik NU IEMAND WIL SPREKEN of anders met een honkbalknuppel naar Amsterdam Sloterdijk kom rijden wordt er vrolijk gelachen dat het hartstikke druk is bij Dell. Ik kan me dat wel voorstellen als je klanten dermate boos maakt om een bestelling te MOGEN plaatsen.

Vervolgens krijg ik een reply van Sven Schermer (na een kleine week) met 1 zin “zoek dit maar lekker uit bij de consumentenmarkt, hier help ik niet mee”. Het is namelijk een “consumenten laptop”. Dat is gek, op de website staat hij onder de zakelijke markt en wordt aangeprezen als een zakelijke laptop. Tot op heden 0 reacties. Ook heb ik in totaal 5 andere accountmanagers van Dell aangeschreven naar aanleiding van tips die ik kreeg nadat ik en mijn collega’s op Twitter en onze blogs helemaal los zijn gegaan over de beroerde service van Dell. Tot op heden 0 reacties.

Overigens wil ik benadrukken dat Anastasia als de enige WEL snel en juist hebt gereageerd in deze HEL die Dell heet. En dan ook dank naar haar dat ze blijkbaar wel moeite doet voor een klant en de telefoon WEL opneemt. Lijkt me nogal een basistaak van een medewerker: je telefoon opnemen en e-mail beantwoorden.

Maar oke… digitale leaseovereenkomst ontvangen. Heb ik eerder ontvangen. Ik ken die dingen. En ook altijd digitaal ondertekend. Deze versie wil echter niet. Na 10 pogingen om hem online in te vullen (met de laatste versies van de browsers van Internet Explorer, FireFox en Google Chrome) krijg ik dit niet voor elkaar. Jammer maar helaas. Dus PDF uitprinten en tekenen op de aangegeven plaatsen. Naar de fax (een fax waar we dagelijks tientallen faxen mee versturen) en tot 8x toe een mailtje van GE dat de fax niet goed is ontvangen. Document ook maar even naar een ander nummer gefaxt maar daar komt hij WEL goed aan.

Anastasia weer gebeld. Document ingescand en naar haar gestuurd. En nu krijg ik WEER een verzoek om ELKE pagina te voorzien van een paraaf.

Samengevat: deze laptop heeft me aan irritatie al 10x de aankoopwaarde gekost, nog los van de frustratie en ergernis die Dell mij heeft opgeleverd. Ik ga mijzelf de volgende keer dat ik wat wil bestellen echt ernstig afvragen of ik mij nog een keer in deze hel wil begeven. Dell maakt op deze manier op geen enkele wijze positieve reclame voor zichzelf. Jammer, echt jammer. Dit is een bestelling voor een laptop die een klant wil testen en er mogelijk nog 50 van wil bestellen. Ik ga de klant nu adviseren om een ander merk te kiezen, want dit is onacceptabel.

Ik vind de wijze hoe Dell mij behandeld als klant werkelijk in 1 woord:
W-A-L-G-E-L-I-J-K

Erik Hazeleger