Ik lig op bed. TV kijken enzo. Dat bed ligt ook verdomde lekker. En dat weet jij ook na vandaag. Als er even een stilte valt in de tv uitzending hoor ik hoe je zachtjes aan het zingen bent onder de douche. Ik moet er wel wat om lachen. Als ik goed probeer te luisteren begint de tv opeens weer te tetteren. Ik twijfel even of ik de tv zachter ga zetten. Ik doe het.

Ik draai me nog eens 4x om in dat grote bed. Dat kan immers. Auw… er lag nog een schroevendraaier. Godverdomme. Dacht dat ik alles goed had opgeruimd. Ik heb je beloofd dat ik geen “operaties” meer ga doen. En zeker niet in dit nieuwe bed. Ik ren naar de keuken waar ik uit het linker laatje snel een pleister pak. Ik zie dat de vriezer nog open staat. Ben je die weer vergeten dicht te doen?┬áSnel ren ik terug naar bed. Nou ja rennen…

Ik heb al je favoriete hapjes neergezet op de nachtkastjes. Zachtjes flikkeren de nieuwe lampen op de nachtkastjes. Tja, inderdaad die lampen moet ik even vervangen door dimbare. Mea culpa, poes. Ik heb de film al klaargezet en hij staat op pauze. Inderdaad… de titel is wat wazig. Maar jij wil het zien. Dus ik pas me wel weer aan. Zolang jij naast me ligt maakt dat me eigenlijk allemaal geen moer uit.

Opeens sta je daar. In de deuropening. Druipend van het water. Op mijn nieuwe laminaatvloer. Ik onderdruk mijn eerste ingeving om te roepen dat al dat water niet zo goed is voor de laminaatvloer. Maar ik kan eigenlijk alleen maar glimlachen. Ik probeer wat woorden te vinden. Ik vind ze niet. Je hebt die stoute blik in je ogen. “Ik begrijp… geen film vandaag?”, krijg ik er uiteindelijk uit. Je begint te lachen. Jouw lach is zo grappig. En ik moet daar alleen maar meer van lachen. “Veeg die vloer maar droog en kom eens hier jij….”.

Je mompelt iets over een afspraak morgenochtend. Ik roep dat dat dan ook de eerste keer zou zijn dat je ergens op tijd bent. Je kijkt eerst wat boos maar daarna begin je langzaam aan mijn ochtendjas te trekken. Hemels. Net op het moment dat je dichter en dichterbij komt en ik niet weet wat te zeggen grijp je naar de blokjes kaas op mijn nachtkastje. Ik kijk omhoog hoe je naakt over me heen hangt. Dat uitzicht. Eh ja. Juist.

Terwijl je terugkruipt naar jouw helft van het bed zie je een bus slagroom en twee bananen. 1 ding is zeker: die film gaat het niet worden vandaag.

X